Anime Ano Han Manga Oku

Anime Ano Han Manga Oku
Anime Ano Han Manga Oku

Adı:
    Tam Japonca Adı: Ano Hi Mita Hana no Namae wo Bokutachi wa Mada Shiranai
    Tam İngilizce Adı: The Flower We Saw That Day
    En Yaygın Kullanım: Ano Hana

Yayın Yılı: 2011
Tür: Dram, Trajedi, Hayattan Kesit
Yönetmen: Tatsuyuki Nagai
Yazar: Mari Okada
Yaratıcı: Mari Okada
Bölüm Sayısı: 11

Özet:

 Altı yakın arkadaş geçmişlerinde bir trajedi yaşar ve arkadaşlarının birini kaybedeleri, ve beş kişi kalırlar. Arkadaşlarını kaybettikten sonra herbiri farklı yollara dağılır her biri bu acıyı kendi içlerinde çok farklı yaşarlar, bir zamanların ayrılmaz arkadaşları yollarını tamamen birbirinden ayırır. Taki geçmişin hayaleti içlerinden birine musallat olana kadar. Kaybettikleri arkadaşlarının ruhu onları tekrar bir araya getirir. Hepsi onu huzura kavuşturmak için bir araya gelir ve zarar görmüş arkadaşlık ilişkileri gözler önüne serilir.

 Temel olarak insan ilişkileri konu alınan bu seri arkadaşlığın kimi insanlar için neler ifade ettiğini gözler önüne sermek konusunda kesinlikle çok başarı olacağı aşikardır. Hikaye tek gerçekliği sorgulayacak bir hayeletin var olması olacaktır ama öyle çokta takılıcak bir konu değil.

Alıntı:Çok detaya indemen özeti bu hikayenin.


Kişisel Görüşüm:

 İzlerken ağlamanız muhtemel olan zaman zaman bası şeyleri sorguladığınız acaba dediğiniz oldukça etkileyici duygusal bir seri. sonunda çalan şarkısı oldukça hoş bir tınıya sahip, izlemenin asla ama asla vakit kaybettirmeyeceği oldukça etkileyici bir seri. Gündelik bir dile sahip olan şiddet içermeyen aşırıya kaçan cinselliğin olmadığı tamamen hikaye odaklı duygularınızı tavan yaptıracak ektileyici müzikleri olan bu animeyi izlemeden geçmeyin bence.

Sonuç:

 Benim için bu anime kesinlikle 10 üzerinden 10 alır hiç düşünmeyin bir solukta izleyin sonuçta 11 bölümlük bir seri.

Yorumlar